BIEREN

Hophemel staat voor een steeds wisselend aanbod van klassieke en moderne bieren, los van het traditionele blond-bruin-tripel-verhaal, met geregeld een spannende, onverwachte insteek. We trachten iedere maand een nieuw bier te brouwen en ieder brouwsel is een one-off, dus op is op...


De namen van onze bieren refereren naar één van de heiligen op de dag waarop het bier wordt gebrouwen. Hiervoor zijn de “Druivelaar”, alsook de ontelbare schilderijen en kunstwerken die van deze heiligen bestaan een dankbare en onuitputtelijke bron van inspiratie.


Voor meer info over waar u onze bieren kan kopen of proeven kan u hier terecht.

MARCELLUS MONX COFFEE INFUSED BARLEY WINE

ABV 10 % - IBU 32

° 04 september 2021


Een barley-wine of gerstewijn is een stevig alcoholisch, amberkleurig bier met een zoete, ietwat bittere caramelachtige smaak. Wij hebben samen met de bezielers van Monx Roasters, een ambachtelijke koffiebranderij uit Zonhoven, gezocht naar de perfecte koffie om dit bier mee te infuseren. DIe werd gevonden bij de Marcala, een biologisch geteelde koffie uit het hooggebergte van Honduras met zoete toetsen van Perzik, rode bessen en donkere chocolade. De zachte, milde body van de koffie blend perfect met de barley-wine. Het resultaat: een op en top degustatiebier!

IGNATIUS MOERBEI & BRAAMBES SAISON

ABV 6 % - IBU 22

° 31 juli 2021


De basis van dit bier is een klassieke Belgische bierstijl: een saison. Typische aan deze bieren zijn de van de gist afkomstige kruidige neus, een aangename bitterheid en een droge afdronk, wat het tot een smaakvol, dorstlessend bier maakt. Wij hebben het bier tijdens de vergisting verrijkt met verse moerbeien en braambessen. De toevoeging van het vers fruit zorgt voor een mooi evenwicht tussen de saison-kenmerken en de zoetzurige fruittoetsen. Geen alledaags fruitbier maar een degustatiebier om rustig van te genieten bij een juiste foodpairing...

BABOLENUS CRYO POP SESSION IPA

ABV 4,2 % - IBU 53

° 26 juni 2021


Toen Yakima Chief Hops iets nieuws op de markt bracht waren wij natuurlijk super enthousiast om het te proberen! De Cryo Pop™ Original Blend is een hop-mengeling met de kracht om een echte 'pop' van aroma's en smaken in het beer te krijgen. Deze geeft fantastische tropische, steenfruit- en citrus-aroma's in het bier. We wilden de hop er laten uit springen, en hebben er daarom een laag-alcoholische dubbel gedryhopte session-IPA mee gebrouwen.

THEODOSIA NELSON SAUVIN BRUT IPA

ABV 8,4 % - IBU 25

° 29 mei 2021


Theodosia is een heel droog, sprankelend bier en werd gebrouwen en gedryhopt met de beruchte Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin-hop. Deze geeft een heel nobel, fruitig aroma van druif en peer - de 'Sauvin' in de naam verwijst niet voor niets naar Sauvignon Blanc! Het bier heeft een fijne pareling en levert een subtiel nabitter in de afdronk. Een ideaal aperitiefbier!

222693114_281124007101907_2302302589964678080_n
6241C46E-4D9A-492B-9386-A84B30F49E3B_1_105_c
IMG_1436

ALEXANDRA DDH NEIPA

ABV 5,8 % - IBU 44

° 20 maart 2021


Deze dubbel gedryhopte New England IPA is zeer ruim voorzien van fruitige hoppen.

De gebruikte granen, nl. tarwe, haver en rogge, en de specifieke gist zorgen dat dit een fris, romig en troebel 'fruitsapje' wordt zonder dat er ook maar één gram fruit in zit.

Hoppen: Citra, Azacca, Cryo cascade, Cryo centennial


HUGO American IPA

ABV 6,2 % - IBU 100

° 1 april 2021


De klassieker onder de bittere IPA's, de American IPA, kon natuurlijk niet ontbreken in onze trilogie.

Deze stevig bittere IPA is net zo bitter als de Sabinus black IPA en heeft dezelfde hoppen en gist als de 2 andere bieren in onze IPA-trilogie, maar door het verschil in dosering en een andere mout-samenstelling kunnen we vergelijken wat de hoppen en bitterheid doen in verschillende toepassingen.

Hoppen: Citra, Azacca, Cryo cascade, Cryo centennial


IMG_1276
IMG_1204

SABINUS Black IPA

ABV 6,3 % - IBU 100

° 13 maart 2021


Een black IPA is een regelrechte mindfuck: je verwacht bij een donker bier meestal een zoet bier, maar dat is bij deze hoppige, stevig bittere IPA zeker niet zo. De gebrande mouten zorgen ervoor dat de bitterheid gedragen wordt en mooi samenvloeit met de mokka- en chocoladesmaken.

Dit bier heeft dezelfde hoppen en gist als de andere twee IPA's uit de trilogie, alsook dezelfde bitterheid als Hugo American IPA, maar door een andere mout-samenstelling geeft dit toch een totaal andere degustatie-ervaring.

Hoppen: Citra, Azacca, Cryo cascade, Cryo centennial


GERONIMO Grape Ale

ABV 6,8 % - IBU 25

° 4 december 2020

Fruitig blond bier vergist met sap van biologische rode druiven.


Aan het basisbier, een klassieke kruidig fruitige blonde Belgian ale, werd in de nagisting biologisch geteeld rood druivensap van Pajottenlander toegevoegd. De suiker uit het sap geeft de gist een tweede adem, en zorgt in het finale bier voor een fruitig, ietwat kruidig vineus karakter.

IMG_2942
IMG_0701

MARTINUS Belgian Hops IPA

ABV 6,8 % - IBU 37

° 11 november 2020

Hoppig blond bier gebrouwen met uitsluitend in België geteelde hop.


Dit bier is gebrouwen met uitsluitend in België geteelde hoppen van t'Hoppecruyt, nl. Cascade en Sorachi Ace. Daarom draagt het met trots het gouden “Belgian Hops”-logo.

STEPHANOS Thai RIS

ABV 8,5 % - IBU 60

° 28 november 2020

Russian Imperial Stout met infusie van gember, kokos en pepers.


Als basis voor dit bier dient een RIS, afkorting voor Russian Imperial Stout, oftewel een zeer zwaar bier gekenmerkt door een donkere kleur, hoog alcoholgehalte en hoge bitterheid. Dit bier werd geïnfuseerd met gember, chilipepers en kokosnoot om een oosterse, Thaise ondertoon te krijgen.