BIEREN

Hophemel staat voor een steeds wisselend aanbod van klassieke en moderne bieren, los van het traditionele blond-bruin-tripel-verhaal, met geregeld een spannende, onverwachte insteek.


De namen van onze bieren refereren naar één van de heiligen op de dag waarop het bier wordt gebrouwen. Hiervoor zijn de “Druivelaar”, alsook de ontelbare schilderijen en kunstwerken die van deze heiligen bestaan een dankbare en onuitputtelijke bron van inspiratie.


Voor meer info over waar u onze bieren kan kopen of proeven kan u hier terecht.

IMG_2942
IMG_2851
etiket MARTINUS_201125sb DEF

MARTINUS Belgian Hops IPA

ABV 6,8 % - IBU 37

° 11 november 2020

Hoppig blond bier gebrouwen met uitsluitend in België geteelde hop.


Dit bier is gebrouwen met uitsluitend in België geteelde hoppen van t'Hoppecruyt, nl. Cascade en Sorachi Ace. Daarom draagt het met trots het gouden “Belgian Hops”-logo.

etiket GERONIMO II_210211sb

GERONIMO Grape Ale

ABV 6,8 % - IBU 25

° 4 december 2020

Fruitig blond bier vergst met sap van biologische rode druiven.


Aan het basisbier, een klassieke kruidig fruitige blonde Belgian ale, werd in de nagisting biologisch geteeld rood druivensap van Pajottenlander toegevoegd. De suiker uit het sap geeft de gist een tweede adem, en zorgt in het finale bier voor een fruitig, ietwat kruidig vineus karakter.

etiket STEPHANOS 8,5 ABV_210111sb

STEPHANOS Thai RIS

ABV 8,5 % - IBU 60

° 28 november 2020

Russian Imperial Stout met infusie van gember, kokos en pepers.


Als basis voor dit bier dient een RIS, afkorting voor Russian Imperial Stout, oftewel een zeer zwaar bier gekenmerkt door een donkere kleur, hoog alcoholgehalte en hoge bitterheid. Dit bier werd geïnfuseerd met gember, chilipepers en kokosnoot om een oosterse, Thaise ondertoon te krijgen.