BIEREN

Hophemel staat voor een steeds wisselend aanbod van klassieke en moderne bieren, los van het traditionele blond-bruin-tripel-verhaal, met geregeld een spannende, onverwachte insteek.


De namen van onze bieren refereren naar één van de heiligen op de dag waarop het bier wordt gebrouwen. Hiervoor zijn de “Druivelaar”, alsook de ontelbare schilderijen en kunstwerken die van deze heiligen bestaan een dankbare en onuitputtelijke bron van inspiratie.


Voor meer info over waar u onze bieren kan kopen of proeven kan u hier terecht.

IMG_1436

ALEXANDRA DDH NEIPA

ABV 5,8 % - IBU 44

° 20 maart 2021


Deze dubbel gedryhopte New England IPA is zeer ruim voorzien van fruitige hoppen.

De gebruikte granen, nl. tarwe, haver en rogge, en de specifieke gist zorgen dat dit een fris, romig en troebel 'fruitsapje' wordt zonder dat er ook maar één gram fruit in zit.

Hoppen: Citra, Azacca, Cryo cascade, Cryo centennial


HUGO American IPA

ABV 6,2 % - IBU 100

° 1 april 2021


De klassieker onder de bittere IPA's, de American IPA, kon natuurlijk niet ontbreken in onze trilogie.

Deze stevig bittere IPA is net zo bitter als de Sabinus black IPA en heeft dezelfde hoppen en gist als de 2 andere bieren in onze IPA-trilogie, maar door het verschil in dosering en een andere mout-samenstelling kunnen we vergelijken wat de hoppen en bitterheid doen in verschillende toepassingen.

Hoppen: Citra, Azacca, Cryo cascade, Cryo centennial


IMG_1276
IMG_1204

SABINUS Black IPA

ABV 6,3 % - IBU 100

° 13 maart 2021


Een black IPA is een regelrechte mindfuck: je verwacht bij een donker bier meestal een zoet bier, maar dat is bij deze hoppige, stevig bittere IPA zeker niet zo. De gebrande mouten zorgen ervoor dat de bitterheid gedragen wordt en mooi samenvloeit met de mokka- en chocoladesmaken.

Dit bier heeft dezelfde hoppen en gist als de andere twee IPA's uit de trilogie, alsook dezelfde bitterheid als Hugo American IPA, maar door een andere mout-samenstelling geeft dit toch een totaal andere degustatie-ervaring.

Hoppen: Citra, Azacca, Cryo cascade, Cryo centennial


etiket GERONIMO II_210211sb

GERONIMO Grape Ale

ABV 6,8 % - IBU 25

° 4 december 2020

Fruitig blond bier vergist met sap van biologische rode druiven.


Aan het basisbier, een klassieke kruidig fruitige blonde Belgian ale, werd in de nagisting biologisch geteeld rood druivensap van Pajottenlander toegevoegd. De suiker uit het sap geeft de gist een tweede adem, en zorgt in het finale bier voor een fruitig, ietwat kruidig vineus karakter.

IMG_2942
IMG_0701
etiket MARTINUS_201125sb DEF

MARTINUS Belgian Hops IPA

ABV 6,8 % - IBU 37

° 11 november 2020

Hoppig blond bier gebrouwen met uitsluitend in België geteelde hop.


Dit bier is gebrouwen met uitsluitend in België geteelde hoppen van t'Hoppecruyt, nl. Cascade en Sorachi Ace. Daarom draagt het met trots het gouden “Belgian Hops”-logo.

etiket STEPHANOS 8,5 ABV_210111sb

STEPHANOS Thai RIS

ABV 8,5 % - IBU 60

° 28 november 2020

Russian Imperial Stout met infusie van gember, kokos en pepers.


Als basis voor dit bier dient een RIS, afkorting voor Russian Imperial Stout, oftewel een zeer zwaar bier gekenmerkt door een donkere kleur, hoog alcoholgehalte en hoge bitterheid. Dit bier werd geïnfuseerd met gember, chilipepers en kokosnoot om een oosterse, Thaise ondertoon te krijgen.